duminică, 7 februarie 2010

Divort intre Apple si Intel?


Cu toate ca încă de acum 2 ani cei de la Apple au anunțat ca au finalizat achiziția companiei P.A. SEMI (Palo Alto Semiconductor)care sunt recunoscuți în mod special pentru procesoarele lor deosebit de eficiente din punct de vedere energetic, abia odată cu lansarea Ipad-ului am putut observa rezultatele acestei achiziții.
Totuși deosebit de important acum este faptul ca respectivele procesoare ofera dispozitivelor în care sunt implementate o durata de viata mult mai mare având în vedere faptul ca un procesor produs de ei consuma undeva intre 5-13W/ora ceea ce se traduce printr-o durata de viata mult mai mare.
Un procesor deosebit de interesant este cel de 2GHz pe 64 biți care are un consum de doar 9 W și care ar putea sa echipeze seria de notebook-uri AIR de la APPLE ceea ce ar duce la obținerea unei durate de viata mult mai mare , sau în cazul în care se dorește la crearea unui laptop mult mai ușor.
Un alt aspect mult mai important ar fi faptul ca odată cu renunțarea la arhitectura X86 o mare parte dintre pericolele ce pot apărea datorita procesoarelor Intel ar putea fi eliminate fiindcă în acel moment instrucțiunile folosite pentru scrierea unui cod malițios pentru respectivul pc nu ar fi compatibile cu respectivul produs APPLE.
Un alt aspect important ar fi faptul ca , cota de piață a procesoarelor Intel ar putea scădea cu 5% odată cu renunțarea la acest tip de procesoare din partea Apple.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu