marți, 12 ianuarie 2010

Pandemia de gripa porcina o inventie?

 Conform cotidianului britanic The Sun care citeaza un important oficial al Consiliului Europei gripa porcina a fost o inventia a marilor companii prosucatoare de medicamente care ar fi promovat si ar fi facut presiuni importante asupra organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru a declara pandemie.

Motivul principal fiind sumele de bani care depasesc 8 miliarde de dolari obtinute in urma isteriei, precum si promovarea de medicamente care nu fusese inca testate si pentru care ar fi fost necesar sa se cheltuiasca resurse importante.

In opinia lui Wolfgang Wodarg presedintele comisiei de sanatate din cadrul Consiliului Europei Gripa porcina este cel mai mare scandal medical al secolului 21 si avertizeaza lumea sa fie precauta cu privirea utilizarea de medicamente care nu au fost suficient testate si care ar putea sa fie responsabile pentru aparitia unor efecte adverse deosebit de periculoase asupra sanatatii unmane. Printre posibilele efecte secundare ale medicamentelor pentru prevenirea si tratarea gripei porcine se numara:

  • - scaderea imunitatii organismului la diferite tulpini de virusi. 
  • - alergii
  • - reactii cutanate
  • - migrene 
  • - afectiuni cardiace

Daca cele declarate de inaltul oficial mentionat mai sus se adeveresc atunci d.p.d.v. economic sumele potentiale obtinute de companiile de medicamente in urma tratarii diferiteleor afectiuni pe care le cauzeaza folosirea vaccinurilor si medicamentelor create de ei pentru tratarea gripei porcine ar fi de peste 117 miliarde euro.

In incheiere mentionam faptul ca pana in acest moment nu a fost semnalata moartea niciunei persoane doar din cauza infectarii cu virusul gripei porcine. Toti cei care au murit aveau deja diferite probleme de sanatate destuul de serioase(58% dintre cei care au murit erau obezi).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu