miercuri, 13 ianuarie 2010

IPTV de la RCS&RDS



Surse din cadrul companiei au precizat ca luni 18 ianuarie 2010 compania RCS&RDS vor lansa comercial serviciul de televiziune prin intermediul tehnologiei IPTV. Primul oras in care va fi lansat serviciul IPTV va fi Oradea.
Pachetul de servicii lansat initial va cuprinde doar 120 programe Tv si 12 programe radio urmand ca pana de pasti sa lanseze si mult asteptatul serviciu VOD.
Principalul concurent al celor de la RDs ar urma sa fie Romtelecom care cu toate ca au lansat Dolce Interactiv - serviciul IPTV al RTC aceesta se afla totusi intr-o faza de beta fiind practic un RC urmand ca pana in luna aprilie sa definitiveasca toate aspectele serviciului.
Totusi lansarea acestor servicii este mai mult o chestiune de imagine, adevarul fiind ca, clientul final nu este interesat de tehnologia folosita pentru transmiterea programelor ci doar de calitatea serviciilor si programelor oferite.
Singura noutate in privinta lansarii acestui serviciu fiind VOD( video on demand)serviciu prin intermediul caruia clientii pot inchiria si vedea filme la cerere.
Succesul VOD depinde in mod special de numarul de filme si emisiuni oferite spre inchiriere. Un alt aspect ar putea fi introducerea sistemului Pay Per View prn intermediul carora clientii ar putea sa vizioneza diferite evenimente sportive platind doar pentru meciul respectiv.

Update 1: se pare ca lansarea comercila a serviciului IPTV va mai dura ceva timp vreo 2-3 saptamani, se zvoneste ca sunt ceva probleme cu implementarea serviciului VOD si pey per view, precum si ceva probleme de natura juridica cu detinatorii drepturilor tv. in orice caz dpdv tehnic reteaua este gata, se stie ce echipamente se vor folosi si cat va costa serviciul, totusi trebuie avut in vedere faptul ca se vrea a fi o lansare comerciala completa nu in stare beta cum este la Romtelecom.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu