miercuri, 20 ianuarie 2010

Microsoft va respecta dreptul la intimitate al utilizatorilor


În sfârșit mamuții de la Microsoft s-au hotărât și ei să șteargă datele de identificare ale utilizatorilor( IP) ce folosesc motorul de căutare Bing după 6 luni de la utilizare. Reamintim faptul că Microsoft a fost practic forțat de către comisia europeană să respecte dreptul la intimitate al persoanelor și sa șteargă aceste date, fiind ultima dintre marile companii care au ajuns sa adopte aceste măsuri de protecție a datelor utilizatorilor.
Datorită adoptării măsurilor pentru protecția datelor și a intimității personalelor celelalte companii, respectiv Google și Yahoo au implementat deja diferite măsuri prin care se obligă să respecte drepturile cetățenilor celor 27 de state membre UE.
De menționat faptul că Google menține înregistrate datele legate de căutări 9 luni iar Yahoo 3 luni înainte de ale șterge.
HINT:
Având în vedere faptul ca respectivele motoare de căutare înregistrează căutările în funcție de IP pentru cei care doresc sa își păstreze anonimatul pe internet este de preferat ca în momentul în care se încheie un contrat pentru furnizarea serviciilor de internet să se opteze pentru un IP de tip dinamic, acesta având proprietatea că se schimbă de fiecare dată când se pornește calculatorul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu