marți, 24 mai 2011

De ce iubesc Constanta ?

Dintre toate orasele pe unde am fost, Constanta este de departe cel mai frumos cu cei mai multi tineri, cel mai bine ingrijit si cu cele mai mari sanse de ase dezvolta in perioada urmatoare.
De ce este frumos, fiindca are parcuri foarte bine ingrijite , are in parcul Tabacariei loc de distractie pentru sketeri, loc de promenada si cel mai important are in portul tomis cea mai frumoasa marina de la noi din tara.
In perioada urmatoare se va dezvolta puternic, fiindca exista oameni care inca mai inteleg ca acest oras are un potential imens si ca se merita se investesti aici.
este condus de un primar foarte activ , care a inteles ca pentru a avea un oras turistic trebuiesc facute investitii care vor atrage si mai multi turisti , deci si mai multi bani pentru buget. Primar care inca mai are puterea sa se lupte cu morile de vant-cu dobitocii si idioatele de la Bucuresti. Cei mai multi locuitori poate nu inteleg prin ce schimbari majore a trecut orasul; in urma cu 9 ani cand am venit in Constanta, nu exista iluminat public( vedeam niste batai in poarta 6 cu intre tiganii lui Sunai si ai lui Liga mai ceva ca filme) erau f multi caini comunitari, spitalul arata ca dupa razboi( sectia de cardiologie de la gara inca arata) erau niste autoboze distruse ca vai de ele, nistre tramvaie mazgalite si in care te simteia ca intr-o cocina, politia locala nu prea exista( acum in zona in care stau am observat ca trec noaptea cam o data pe ora cu girofarurile aprinse) a reusit sa transforme Mamaia impreuna cu Agathon in cea mai frumoasa statiune de la marea neagra
Si sa nu uitam un lucru f important, Constanta are un viceprimar educat, cult , nu o adunatura de semianalfabeti ca in restul tarii, viceprimar care a inteles ca orasul are nevoie si de muzee, nu numai de discoteci si cluburi, ca mai e nevoie sa se organizeze si cate o expozitie, ca mai trebuie renovata si o cladire istorica- felicitari domnule fagadau.
Exista tineri de buna calitate care inca mai considera ca se mai poate dezvolta ceva-chiar daca la centru la Bucuresti avem niste natarai, oameni care inca mai spera si mai privesc viitorul cu entuziasm- oameni in genul unui constantean( Sa ne traiesti Harry)care tin sa ne anunte despre ultimele noutati care au aparut in legatura cu dezvolatrea orasului.

Si desigur cel mai important lucru -iubesc constanta fiindca are viitor, il cladeste incet dar sigur, le va oferi locuitorilor ei sperante,; de asta iubesc eu Constanta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu