miercuri, 24 martie 2010

Tehnica ascultarii telefoanelor explicatii

Cu toate ca sunt un fan al emisiunilor prezentate(sau in care este prezent) Mircea Badea nu pot sa nu remarc faptul ca in cadrul emisiunii de aseara a facut mai multe afirmatii neadevarate in special legate de modul in care poate fi interceptat un telefon.
- afirmatia conform carora telefoanele mobile pot fi ascultate cand sunt inchise este neadevarata, cu toate ca el afirma contrariul. Este adevarat ca exista telefoane mobile care in momentul in care sunt apelate de un anumit numar aceste pornesc automat si incep transmisia fara a aparea o indicatie pe ecranul telefonului dar acest lucru se intampla doar in cazul unor mobilecunoscute si sub denumirea de telefoane zombi care au instalate pe pe le un anumit soft ba mai mult au si o baterie suplimetara ascunsa de 350 mAh( caz in care le poti scoate bateria si ele chiar sa functioneze). aceste telefoane sunt folosite ca si echipament de ascultare standard de catre serviciile secrete( de exemplu atunci cand nu poate fi montat echipament de emisie receptie asupra unui subiect care se intalneste cu o persoana asupra careia exista suspiciuni ca ar comite infractiuni, si despre care se banuieste ca ar urma sa faca anumite dezvaluiri) Aceste telefoane mobile mai sunt "plantate" anumitor persoane pentru a le putea fi ascultate mai lesne convorbirile. de exemplu in cazul in care in intreprinerea ta ca om de afaceri exista suspiciuni ca desfasori anumite operatiuni presupus ilicite poti avea surpriza ca unul dintre angajatii tai de incredere sa fie colaborator ai unui serviciu secret iar in momentul in care spre exemplu tu iti lasi telefonul la incarcat la birou acesta sa iti fie inlocuit cu un telefon care arata exact la fel ca al tau dar care anterior(sau chiar in momentul acela ) a fost clonat( practic exista vreo 7 tipuri de telefoane carora li se poate monta diferite tipuri de carcasa si ecrane, clonarea unui telefon cu ajutorul unui dispozitiv specializat nu dureaza de obicei mai mult de 2 minute)
de cele mai multe ori aceste telefoane mobile clonate ajung in posesia celor care urmeaza a fi ascultati ca si cadouri sau telefoane de servici.
- alta afirmatie facuta de stimabilul domn Badea conform carora ascultarea telefoanelor se poate face si cu ajutorul unui soft specializat care vezi doamne ar avea posibilitatea sa identifice in timp real vocea unui anumit personaj este falsa.
cu ajutorul unui soft indiferent cat de specializat ar fi el nu este posibil. paentru a identifica( voice recognition) un personaj dupa timbrul vocal ai nevoie de mult mai mult decat de un soft ai nevoie de un numar foarte mare de servere care sa fie capabile sa proceseze cativa terabyts/secunda echipament care in monetul de fata nu exista( abia nul asta se incepe achizitia acestor echipamente- a se vedea bugetul STS si desigur celebrul portal e-romania de 500 milioane de euro) in orice caz daca peste 3 ani respectivul sistem ar intra in functiune am fi a 8-a tara din lume ca ar avea un asemenea sistem dupa SUA, China , Anglia, Israel, Japonia ..... s.a. Deci draga mircea softul nu nu foloseste la nimic fara o infrastructura serioasa( trebuie montat un circuit de delay fiindca recunostrea vocii nu poate fi facuta instantaneu cu dupa cateva secunde timp in care se pierd informatii pretioase -practic toate convorbirele care au loc la un moment ar trebui inregistate si prelucrate urmand sa fie inregistrate pana la capat doar cei suspectati - e mai complicat)
- asccultarea telefoanelor prin intermediul laptopurilor este o fabulatie este nevoie de mai mult echipament decat un laptop- cu care sa faci triangulatia si respectiv ascultarea telefonului.
Ascultarea telefonului cu dispozitive mobile functioneaza dupa urmatorul principiu.
- cel ce urmeaza a fi ascultat este urmarit cu o masina pe care este montat un echipament asemanator releelor de telefonie mobila. practic masina care face urmarirea are montat pe ea un BTS( antena pentru mobile) fortand in acest fel ca telefonul mobil in momentul cand face scanarea retelelor sa se inregistreze pe respectiva antena mobila(BTS).
problema in cazul acesta este ca cei care au respectivul sistem de interceptare trebuie sa faca o filtrare a telefoanelor , deoarece pe respectivul bts se vor inregistra toate telefoanele mobile pe o arie de 200-300 de metri( in unele cazuri se poate mari aria de acoperire a antenei mobile pana la 1Km)
- filtrarea datelor se face dupa numarul de telefon ( practic in momentul in care tu initializezi un apel telefonul tau mobil va fi identificat in retea dupa codul IMEI si codul cartelei) moment in care sunt inregistrate atat codul imei cat si codul cartelei
-in cazul in care spre exemplu un urmarit isi pune in telefon o alta cartela pentru a vorbi cu o terta persoana se continua ascultarea telefonului acestuia in functie de codul IMEI al telefonului.

Solutii pentru cei care nu doresc ca , conversatiile lor sa le fie ascultate exista si sunt foarte ieftine si se gasesc peste tot, de exemplu in momentul in care urmeaza sa ai o conversatie care se vrea a ramane confidentiala si se doreste ca sa nu fii victima unei ascultari frauduloase este nevoie de phone jammer care se gaseste pe zeci de site-uri chinezesti si care costa in jur de 75$ unul destul de performant. plus se mai poate achizitona si un network jammer care bruiaza toate retelele de date din zona( de obicei se folosesc microfoane care transmit informatia criptat prin intermediul conexiunilor la retelele de tip wireless). plus ca se mai poate folosi un generator de ultrasunete care va face ca in momentul in care cineva incearca sa faca o inregistare video ( cu sunet) in loc de sunet sa auda doar niste piuituri.( toate echipamentele acestea sunt foarte mici ca dimensiuni si nu f scumpe, cu 250-300 euro poate fi achizitionat un asemenea "arsenal" :))
cat despre telefoanele de tip zombi puteti scapa f simplu pur si simplu cand urmeaza sa aiaba loc o intalnire importanta nu va luati tel cu dumneavoastra plus ca un telefon de tip zombi este cu 10-15 gr mai greu( din cauza bateriei suplimetare) asa ca ar trebui sa va dati seama daca sunteti posesorul unui asemenea telefon.
Alte modalitati ar mai fi si achizitia de telefonae smartphone pe care sa se instaleze diferite softuri de securitate ( nu prea este indicat fiindca de cele mai mute ori o companie care face un asemenea soft trimite cheia de codare la serviciile secrete( legea sigurantei nationale).
pentru cei care cred ca daca schimba cartele in telefon nu le mai este ascultat telefonul sfatul meu ar fi sa nu se mai oboseasca sa faca acest lucru deoarece este fix o frectie la un picior de lemn. schimbarea unui cartele fara schimbarea telefonului este pur si simplu inutila.

Traim in Romania, tara pe care o meritam !? :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu